FREDERICK MAURICE LIM
Pinakamasiram na Namit
An saimong mushroom chicken curry
na igwang patatas, tokwa buda gatas
nagparani sako sa terminong gluton,
An lugaw mo na may dakulon na bawang, sibulyas buda
may prawn crackers sa ibabaw na mas nagsisiram pag naglulumoy,
Bulod an hukol sa laog nin sakuyang ngimot
An langitnon pig-aabot.
Sa pininyahang adobong magic meat,
Nangangaipo ako ki kape, tsaa o Sprite pagkatapos
tanganing makapahingalo an tulak sa nag-aging gera nin siram,
tanganing makapahingalo an tulak sa nag-aging gera nin siram,
Sa vegie spaghetti mo na nakua an namit
nin pasta na may karne,
nin pasta na may karne,
nalilingawan ko an ngaran ko.
Baad mas masiram an daplos mo mantang nagluluto ka,
an saimong kurab mantang an kutsara nagbibiyahe sakuyang ngimot,
an saimong silensyo pagkatapos nin sakong pagnguya,
an pagsabatan nin liwanag satuyang mga mata sa paghiling ko saimo.
Ahh, pigsunod mo garo an taramon nin mga gurang
na an sakong tulak an tinampo paduman sakong puso,
nakaduman ka na padaba
bago mo piggiris an mga bawang buda sibulyas,
nagsasaud ka pa sana,
yaon ka na digdi.
an saimong kurab mantang an kutsara nagbibiyahe sakuyang ngimot,
an saimong silensyo pagkatapos nin sakong pagnguya,
an pagsabatan nin liwanag satuyang mga mata sa paghiling ko saimo.
Ahh, pigsunod mo garo an taramon nin mga gurang
na an sakong tulak an tinampo paduman sakong puso,
nakaduman ka na padaba
bago mo piggiris an mga bawang buda sibulyas,
nagsasaud ka pa sana,
yaon ka na digdi.
No comments:
Post a Comment